Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering

Met uw kampeerauto heeft u de vrijheid om eropuit te trekken zodra u wilt. Deze eigen mobiele woning verzekert u natuurlijk goed. Daarvoor is er de kampeerautoverzekering.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een kampeerautoverzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw kampeerauto veroorzaakt bij anderen of die u zelf oploopt. Maar misschien wilt u ook voor andere vormen van schade een vergoeding ontvangen. Voor uw inboedel bijvoorbeeld of voor rechtsbijstand. Bij de meeste aanbieders kunt u daarom de verzekering samenstellen op basis van uw eigen wensen. Wat zijn uw mogelijkheden?

WA-verzekering

Net als met een gewone auto bent u met een kampeerauto verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee verzekert u zich voor de materiële schade of letselschade die u bij anderen veroorzaakt met uw kampeerauto.

Casco (beperkt of all-risk)

Een beperkte of een allriskdekking sluit u af voor allerlei schade aan uw kampeerauto. De beperkt cascodekking biedt vergoedingen voor schade ontstaan buiten uw schuld, bijvoorbeeld door diefstal, brand,storm en hagel. Met een allriskverzekering heeft u daarnaast ook vergoedingen voor schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken of door enig ander van buiten komend onheil. Ook schade die u zelf per ongeluk veroorzaakt aan uw kampeerauto is gedekt.

Vergoeding: nieuwwaarde of dagwaarde

Wat krijgt u vergoed als uw kampeerauto total loss raakt? Dat hangt ervan af. Gedurende een bepaalde periode na aanschaf is de nieuwwaarde verzekerd, daarna de dagwaarde. Verzekeraars hanteren elk hun eigen termijnen voor nieuwwaarde en dagwaarde. Wij zoeken uit waar u wat dat betreft het beste af bent.

Voor tweedehands kampeerauto’s kunt u gedurende een bepaalde periode de aankoopwaarde verzekeren. Ook deze termijnen verschillen per verzekeraar. Een andere mogelijkheid is om de taxatiewaarde te verzekeren. U moet dan wel een recent taxatierapport kunnen laten zien.

Inboedel

De spulletjes in uw kampeerauto kunnen beschadigd raken of gestolen worden. Schade aan of diefstal van losse spullen die bij de kampeerauto horen – zoals borden, meubilair en gordijnen – kunnen vaak (eventueel aanvullend) meeverzekerd worden. De spulletjes die u van huis meeneemt, zoals een camera of kleding, worden beschouwd als bagage. Bagage moet u apart verzekeren.

Inzittenden

Een inzittendendekking vergoedt materiële schade en letselschade die uzelf of een medepassagier oploopt. Het maakt niet uit of u zelf de schade heeft veroorzaakt of iemand anders. De standaarddekking is 1 miljoen euro.

Verhaalrechtsbijstand

Als u met uw kampeerauto deelneemt aan het verkeer, kunt u schade of letsel oplopen doordat iemand anders een verkeersfout maakt. Met een dekking voor verhaalsrechtsbijstand krijgt u juridische hulp. Die rechtshulp is er ook als u zelf strafrechtelijk wordt vervolgd, omdat door een verkeersfout van u iemand anders letsel oploopt of overlijdt.

Pechhulp, vervangend vervoer en repatriëring

Als u panne krijgt met uw kampeerauto, kunt u een beroep doen op de pechhulp die direct het mankement probeert te verhelpen. Lukt dat niet, dan krijgt u een vervangende kampeerauto. Bent u op vakantie ziek geworden en kunt u zelf niet meer vanuit het buitenland terugrijden? Dan wordt uw kampeerauto teruggebracht.

Uitlenen aan familie of kennissen

U wilt ook uw familie en vrienden laten profiteren van uw kampeerauto. Met een extra dekking zorgt u ervoor dat de verzekering ook geldig is als u uw kampeerauto heeft uitgeleend.

Reisverzekering

Als u eropuit trekt met uw kampeerauto, kan er onderweg van alles gebeuren. Een deel van de risico’s kunt u verzekeren met een kampeerautoverzekering. Daarnaast kunt u een reisverzekering afsluiten om met nog meer vertrouwen op pad te gaan. Wij zorgen ervoor dat uw reisverzekering en uw kampeerautoverzekering goed op elkaar aansluiten.

Premie

De premie van de kampeerautoverzekering hangt af van:

  • De dekking die u kiest
  • De dagwaarde van uw kampeerauto
  • Het aantal schadevrije jaren